Yaki Onigiri

Yaki Onigiri er onigiri stegt i en bestemt misodressing, så de bliver sprøde og delikate. De tilberedes som almindelige onigiri, som herefter bliver stegt i smør og en bestemt misoblanding. 

Der findes flere forskellige typer miso – hvid, rød og blandet. Jo mørkere misoens farve er, jo dybere og mere intens er smagen.

Til yaki onigiri kan man vælge at bruge alle slags miso-pasta. Hvis du foretrækker en mildere og sødere smag, vil jeg foreslå, at du benytter hvid miso pasta. Hvis du foretrækker en mere intens miso-smag, kan du bruge den røde miso-pasta i stedet. Jeg valgte, at benytte en blanding af de to slags miso.

Opskrift på Yaki Onigiri

Ingredienser
  • 1 spsk miso
  • 1 tsk sake
  • 1 tsk mirin
  • 1 tsk vand
  • 2 tsk sukker
Fremgangsmåde
  1. Rør miso, sake, mirin, vand og sukker sammen til en marinade. Bliv ved med at røre til blandingen er ensartet og sukkeret er opløst. Smag den til undervejs.
  2. Kog risene som angivet, og lad dem køle af.
  3. Form dem til trekanter i husholdningsfilm som anvist på Sådan laves onigiri.
  4. Varm en pande op til middelvarme, og smelt en smule smør til stegning på panden.
  5. Steg dine onigiri i smøret til de er gyldne på begge sider. Pensl dem herefter med misomarinaden, og steg dem yderligere til de er gyldne og sprøde. Du kan pynte dem ved at drysse let med sesamfrø.
(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *