Tsukemen opskrift

Hvad er forskellen på ramen og tsukemen?

Den grundlæggende forskel på tsukemen og ramen ligger i, hvordan nudlerne servers. Kort fortalt, servers nudlerne i ramensuppe sammen med de øvrige ingredienser i en stor skål og nydes varmt, hvorimod tsukemen serveres med kolde nudler adskilt fra saucen. På den måde forbliver nudlerne kolde uden at miste sin fasthed, og suppen forbliver varm nok til du kan dyppe og smage nudlerne. Med den perfekte balance mellem temperatur og tekstur, er det ikke underligt at tsukemen er en sand sommerfavorit blandt de japanske nuddelretter!

Dypning af nudler i suppen

Ligesom ramensuppe er der alle mulige tsukemen-suppetyper og -smage.  I dag har jeg tænkt mig at lave en, en sojasauce- og eddikebaseret tsukemen. Hvis du kan lide krydret mad, indeholder denne tsukemen en krydret chili-bønnepasta (La doubanjiang), som du frit kunne tilføje i retten efter smag.

For at opnå en smagfuld tsukemen suppebase bruger jeg svineslag, men du kan erstatte det med hakket svinekød eller et andet kød/skaldyr. Når du dypper de kolde nudler i den varme suppe, vil den salte smag være  velbalanceret med de kolde nudler og de øvrige toppings.

Til topping bruges rejer, æg, naruto (fiskekage), nori og bønnespirer. Men du kan vælge at tilføje de ingredienser, du bedst kan lide.

Vi bruger frosne ramen nudler til denne tsukemen. De kolde nudler går godt med varm suppe og et udvalg af toppings.  Du skal blot tage nogle nudler og dyppe dem i den varme suppe og så slubre den i dig – det er en lækker sommerret.

Ingredienser:

  • 2 Ramen nudler
  • 200 g stegeflæsk eller hakket svinekød
  • 1 cm ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 2 shiitake svampe
  • 2 forårsløg
  • 1 Spsk sesam olie
  • 1 Spsk chilibønnesauce og/eller broad bean paste (La Doubanjiang)
  • 1 pakke katsuobushi (tørrede bonito flager)

Smagsætning af suppen:

    • 100 ml. mentsuyu (noodle suppe base)
    • 1 tsk Miso
    • 1 tsk soja sauce
    • 1 ½ Spsk ris eddike

Toppings:

    • 6 rejer (+ 1 spsk sake til kogning)
    • 2 blød/hårdkogte æg
    • 2-3 skiver Narutomaki (fisk kager)
    • Nori (tang)

Sådan laves tsukemen:

Saml alle ingredienser. Skær kødet i 2 cm stykker. Hakkekød, ingefær og hvidløg blandes. Skær bunden af shiitake svampene og skær derefter svampene i skiver. Hak forårsløg. I en mellemstor gryde opvarmes sesamolie over middelhøj varme. Herefter tilsættes ingefær og hvidløg, når olien er varm. Tilføj chilibønnepasta (Doubanjiang eller La Doubanjiang) og rør konstant, så det ikke brænder på. Tilsæt kød og kog indtil kødet ikke længere er lyserød. Tilsæt nu shiitakesvampe og lad retten koge videre. Tilføj menetsuyu og vand og bring det i kog. Sænk varmen til medium til lav og tilsæt miso og soja sauce i suppe. Lad det simre i 5 minutter.

Forbered toppings.

Bring vand i kog i en lille gryde. Tilsæt 1 spsk. sake og rejer. Når rejerne begynder at ændre farve, slukkes blusset og gryden dækkes med låg, for at lade eftervarmen koge rejerne. Når rejerne er kogt, drænes de og sættes til side.

Når de forskellige toppings er tilberedt, koges nudlerne i rigeligt vand. Sørg for at adskille nudlerne og følg koge instruktionerne på pakken. Når nudlerne er al dente, hældes vandet fra. Nudlerne skylles i koldt vand til de er kolde. Placér nu nudlerne i en skål sammen med toppings.

Servér den varme suppe i en skål ved siden af. Anret de kolde nudler, toppings, og suppe og drys bonitoflakes  i suppen lige inden retten skal spises.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *