Tonkotsu ramen

Tonkotsu ramen er en rige, lækker svinekød & kylling bouillon med friske nudler, blød æggeblomme æg som smelte i munden. Og lækkert marineret svinekød. Ultimativt komfort mad. opskriften er til 6 personer.

sådan laver du tonkotsu ramen:

  • 6 pakker ramen nudler, kogt i henhold til pakken
  • 150 g svinekød fedt

Boullion:

  • 2 kg svin ben, og marvben . bede slagteren om at skære dem i mindre stykker
  • 1 kg kylling krog skåret i minder stykker
  • 1 stort løg, skrællet skåret i stykker
  • 1 helt hvidløg
  • 4 cm ingefær, skåret i tern
  • 1 porre, skåret i skiver
  • 15 forårs løg, hvide dele, den anden del bruges som pynt
  • 5-8 skiver af hvid østers svampe

Svinekød(Chashu) se opskrift chashu

Marinerede æg

  • Sause fra chashu eller en mariade af
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk sake
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk mirin
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk ingefærsaft
  • 3 æg

Smagsætning:

Vælg en eller flere af de nedenstående kombinationer

  • Chashu sauce
  • Mayu (sort olie )
  • Salt
  • Soja Sauce
  • Tahini
  • Miso pasta
  • Hvidløgs olie
  • Sesam olie

Topping og pynt:

  • Enoki, balancers hurtigt I varm bollion eller vand
  • Sort svampe, blancheret i varm bouillon eller varmt vand i et par minutter
  • 15 forårsløg den grønne del i tynde skiver
  • Nori (tang til sushi), kvadreret
  • Hvidløg I skiver og stegt sprøde

sådan laves den :

  1. Placer kylling, svinekød knogler og marv i en tykbundet gryde. Tilsæt nok vand til at dække dem fuldt ud. Dæk med låg. Bring vandet i kog. Når vandet har kogt, hældes vandet fra og benene vask fri for mørk marv og koaguleret blodet med koldt vand (dette er vigtigt, da det vil afgøre, om din bouillon vil blive fløde farvet eller forblive brun).
  2. Skyl gryden, læg knoglerne tilbage i sammen med resten af ingredienserne til bouillon. Tilsæt vand til lige knap dække ingredienserne. Dæk med låg. Bring vandet i kog. Og skum suppen for urenheder med en øseske de først 15- 20
  3. Simre under låg ved lav varme i 6-12 timer. Check 10-15 minutter efter der er skrue ned for varmen for at sikre, at det er lige netop simre.
  4. De sidste 2 timer før det er færdigt, skal du placere de 150 g fedt i en si sætte det i bouillon, dække gryden og lad fedtet koge, indtil de er bløde og møre. Tag det op hak det fint og sæt det til side
  5. Skum noget af fedtet af efter ønske, det er nemmest når suppen er afkølet.

Soya marinerede æg:

  1. fyld vand i gryden så de lige kan dækker æggene. Når vandet kogt skrues der ned til medium, læg forsigtigt æggene ned i vandet og lad det simre i præcis 6 minutter.
  2. Hæld vandet fra, pil forsigtigt skallen af æggene under koldt vand. Æggene er meget bløde og sarte.
  3. Plaser de pillede æg I den kolde chashu sauce i en plastpose. Eller I en blanding af ovenstående marinade . Mariner æggene I 4-12 timer I køleskabet. Når du skal bruge æggene, halveres de forsigtigt, æggeblommer skal være blød og løbende. Lægges ægget på en hulske og lun dem i suppen, de må ikke koge.

Samling af suppen

  1. Bring bouillon i kog og tilføje de valgte smage. Start med lidt og Tilføj lidt af gangen mens du til smager suppen. jeg krydre min tonkotsu ramen med salt, chashu sauce, soy sauce, hvidløg og løg olie samt sesam olie.
  2. Arranger nudlerene i en skål og læg et stykke chashu, æg, nogle hakket svinfedt i, top med din favorit toppings og pynt. Server straks.
    For at lave mayu (sort olie),

Steg 5 fed fint hakkede hvidløg I midelvarme I 2 spsk neutral olie og 1 spsk sesam olie ind til det bliver sort, blendt det hele til en lind cream

 

 

(Visited 360 times, 2 visits today)

2 Comments

  1. Andreas januar 17, 2019 at 9:17 pm

    hvor mange er der til her

    Reply
    1. Lone februar 5, 2019 at 10:57 am

      Hej Andreas,
      Det er til 6 personer, jeg tilføjer det i opskriften,

      Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *