Soya marinerede æg

Æg er en råvare, der kan fås overalt i verden. De, der kender japansk mad, vil måske være bekendte med den populære japanske tilberedelsesmetode, ”shoyu tamago”.

”Shoyu” er japansk for soyasauce, mens ”tamago” betyder æg,

så vi kan oversætte navnet lidt frit til soyamarinerede æg. De soyamarinerede æg indgår ofte i de traditionelle japanske bento-bokse (madkasser), som japanerne har med på arbejde eller i skole. Tamago shoyu er også ofte at finde i dampende varm ramensuppe, som det også er tilfældet i vores opskrift på ramensuppe. Ramen er, udover sushi, et af Japans store bidrag til verdensgastronomien. Denne type japansk suppe er ofte kogt på svine- eller kyllingeben. Suppen serveres med skiver af svinekød, tangplader, fintsnittet forårsløg, nudler og endelig et halveret shoyu tamago, der flyder i kanten af suppeskålen.

Shoyu tamago er en smule salte, en smule søde, en smule syrlige, hvilket gør æggene alsidige og letanvendelige i mange forskellige retter. De er blandt andet gode som snack, i salater, på ristet brød og i sandwiches. Det er en skøn måde at tilberede naturens perfekte råvare på.

Ingredienser

  • 3 spsk vand
  • 3 spsk sake
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk mirin
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk ingefærsaft
  • 3 æg

Fremgangsmåde

  1. Fyld vand i en gryde til æggene lige er dækkede. Når vandet koger, skrues blusset ned til middelvarme. Læg forsigtigt æggene i vandet, og lad det simre i præcis 6 minutter
  2. Hæld vandet fra og pil forsigtigt skallen af æggene under koldt vand. Æggene er meget bløde og sarte
  3. Placér de pillede æg i en plastpose med marinaden. Marinér æggene i 4-12 timer I køleskabet. Når du skal bruge æggene, halveres de forsigtigt, æggeblommerne skal være bløde og smilende. Inden servering lægges ægget på en hulske og lunes i suppen. De må ikke koge.
(Visited 679 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *