Sådan laves onigiri

Hvad er Onigiri

Onigiri er trekantede ris boller med forskellig fyld, det er kun fantasien som sætter grænser for hvad for fyld som puttes inden, populært fyld er surblommer umebosi eller tun rørt med mayonnaise, men også tempura rejer eller bonito flakes kan bruges. Risensen kan også smag sættes med for eksempel furikake eller sesam . I japan spises Onigiri ofte som et hurtigt mellemmåltid.

Hvordan laves Onigiri.

først koges sushi ris som anført på embalagen eller se opskriften på sushi ris.Kogning af sushi ris de skal ikke smag sættes med eddike. når risene er kølet af tager man en klump ris og lægger på et stykke plastfilm og der lægges lidt fyld ca en spiseskefuld på risene, fold plastfilmen op om risene og fyldes dækkes. nu formes Onigirien til en fin trekant med hænderne og når de er fint formet tages en strimmel nori så man kan spise onigirien uden at risens klister på fingrene.

Sådan gør du:

Alt hvad du behøver at gøre for at lave onigiri hjemme er kogt ris og blande dem med din ynglings krydderi

Vi anbefaler at bruge Toyonishiki Sushi ris, der er klæbrig og vil holde sin form bedre. kog dem som sushi ris dog uden marinaden. se opskriften her: kogning af sushi ris  

tag 3 kopper kogt ris og bland dem med krydderier eller sesam.

tag noget ris op i hånden, fugt hænderne og gnid lidt salt på hånderne , form din ris til en trekant, du kan tilsætter lidt sesam eller lægge et stykke japansk pickles ind i risbollen .

For at få dine friske onigiri til at se autentisk ud tilføjes et stykke Nori omkring basen.det både ser godt ud og smager godt. Hvis du laver onigiri og vil gemme dem til senere er det en god ide at vente med at sætte Nori omkring indtil de skal spises da det ellers bliver blødt

I Japan vil du ofte finde onigiri fyldt med lækre skjulte ingredienser som kylling og mayonnaise, tun, syltede blomme eller krydret kombu tang.  Men derhjemme kan du bruge hvad du vil.

Eksempelvis nogle torpedo, rejer stegt kylling, tun fra dåse eller Syltede grøntsager?

Du er kun begrænset af din fantasi… og din smagsløg Selvfølgelig.

her kommer nogle forslag til fyld:

Tun fyld

1/2 dåse tun

1 spsk mayonnaise

lidt miso

lidt yuzu kosho

smag blanding til

Bonito fyld

Tage lidt bonito flakes og bland det med lidt soya.

Umeboshi fyld

Tag stenen ud af en surblomme Umeboshi og læg en blomme i midten af ris trekanten

Det er en simpel snack de er så nemme at tilpasse til dine egne smags kombinationer.

(Visited 236 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *