Sådan laves miso suppe

Sådan laves miso suppe

Miso suppe er en ret enkelt suppe som i japan servers til alle måltider, man kan lave den enkelt bare med tofu og tang eller bruge flere grønsager.

Ingredienser, der tilsættes før kogning DASHI

  • Daikon/kinaradis
  • Løg
  • Inarizushi
  • Kartoffel
  • Majroe
  • Gulerod
  • Manila muslinger

Ingredienser, der tilsættes efter DASHI koger

  • Kål
  • Bønne spirer
  • Aubergine
  • Okra
  • Spinat
  • Shimeji svampe
  • Maitake svampe
  • Aubergine svampe
  • Shiitake svampe
  • Aburaage (friturestegt tofu pose)
  • Tofu (Silken eller mellemstore)
  • Yuba (soja oste)
  • Wakame Tang
  • forårsløg
  • porrer

Ingredienser

Dashi til 4 portioner suppe

  • 1L vand
  • 20 g kombu (tørret tang)
  • 30 g  katsuobushi (tørrede Bonito flager)

Man kan vælge at bruge Dashi pulver i stedet for selv at lave pulver så bruges 2 tsk pr liter.

Til  miso suppe:

  • 500ml  dashi
  • Ingredienser efter eget valg (Se indlægget)
  • 2-3 Spsk Miso
  • 1 grønne løg/forårsløg (finthakket)

Tilføj hårde ingredienser før kogning

  1. Tilføj hårde grøntsager som rodfrugter i dashi.  Når det koger kogning, Sænks varmen og lad det simre, indtil de er møre.   Hvis din miso suppe ikke indeholder hårde ingredienser, gå til næste trin.

Tilføje Blød Ingredienser Efter Kogende

  1. Bløde grøntsager som grønt, svampe, friturestegt tofu pose tilføjes Efter dashi er kogning, fordi de kræver mindre tilberedningstid.  Hvis din miso suppe ikke indeholder disse ingredienser, gå til næste trin.

Tilføje Miso

  1. Tilføj lille mængde miso ad gangen (i denne opskrift, kan du starte med 2 Spsk Miso til 500ml dashi).  Put miso i en øseske og opløs den langsomt i dashien Du kan købe en special miso si, som hjælper dig opløse miso hurtigere.  Hvis du ved et uheld har tilføjet for meget miso, skal du fortynde miso suppe med dashi eller vand Når du har tilføjer miso må suppe ikke koge da misoen, taber smag og duft.

Tilføje Tofu

  1. Tilføje tofu  Efter Miso er helt opløst, da du kan ødelægge tofu når du rører i miso.  Hvis du tilføjer kold tofu fra køleskabet og miso suppe bliver  køligere, kan den genopvarmes miso , men undgå den koger.

Tilføje Wakame & forårsløg

  1. Tilsæt rehydreret wakame   Jeg anbefaler at opbløde den  Tørret wakame i en separat skål med vand for at slippe af med overskydende salt.  Tilføj ingredienser, der ikke kræver kogning såsom hakkede forårsløg, Mitsuba, Yuzu, og blancheret spinat lige før servereing for  bevare den  friske duft og farve.  Server straks.
(Visited 277 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *