Marinerede shiitake svampe

Hvad er shiitake svampe?

Shiitake svampe kommer hovedsageligt fra Japan. De dyrkes på egestammer i de japanske skove. Når de er høstklar håndhøstes de og tørres nænsomt for at bevare den delikate smag.

Shiitake svampe bruges ofte i japansk madlavning. De kan bruges i mange forskellige retter som supper, wokretter eller som topping på sushi. I denne opskrift er de marineret og kan bruges som topping på ramensupper eller som topping på sushi.

Det skal du bruge

  • 100 g svampe
  • Vand så svampene er dækket
  • 1 dl soyasauce
  • 1 dl mirin

Sådan gør du

Opblød svampene i vand, gerne natten over, så de er helt opblødte. Kog derefter svampene i det vand, de er opblødt i. Tilsæt lige dele soya og mirin ti De koges i ca. en time. Du kan tjekke om de er kogte ved at skære en over. Når de er færdigkogte afkøles de i lagen, for at opnå maksimal smags udbytte.

Hvis svampene bruges til pyntning af sushi skæres de i meget tynde skiver på ca. 3 mm.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *