Kimchi

Hvad er kimchi

Kimchi er fermenteret kål , det er i Japan oftest Kinakål som bruges, retten som oprindelig kommer fra Korea, hvor der i den koreanske version bruges forskellige grøntsager som gulerødder, kinaradis og kål . Den Japanske version er ofte, heller ikke så stærk som den koreanske.

Kimchi bruges som tilbehør til Japanske retter.

I Japan er der en meget lang tradition for syltning af grøntsager, nogle forretninger med fermenterede grøntsager har lange traditioner og har været i familieeje i flere generationer.

Sådan gør du:

Her kommer en nem opskrift på Kimchi, som er lavet med en færdigkøbt base som kan købes i specialbutikker , man kan også selv lave krydderi basen.

Hvad skal du bruge:

1 styk Kinakål

30 g salt

3 dl Kimchi base

Sådan gør du:

Start med at flække kinakålen i 4 på langs, så bladene bliver sammen. Skyld kålen og sørg for det meste vand kommer væk. Kålen drysses med salt også godt ind mellem  bladene, masser kålen godt og lad den står med salt 2 timer, efter 2 timer skylles salten af og overskydende væde kassers. Kimchi basen gnides godt ind i kålen og det hele lægges i et rengjort glas med patent låg. Glaset skal står ved stuetemperatur 2 dage så fermenteringen starter. derefter stilles Kimchien på køl hvor Kimchien kan holde sig flere måneder.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *