Hiyashi udon(kold nuddelsuppe)

hvad er Hiyashi udon

Hiyashi udon er en kold nudel suppe som oftest serveres i Japan om sommeren. Det er en lækker sommer ret som også kan laves vegetarisk. selve suppebasen er meget enkelt at lave og kan opbevares på køl når den er lavet. man kan vælge forskellig typer nudler, her er valgt den tykke udon nudler

Udon nudler

Sådan laves suppebasen.

Ingridienser

1/2 dl sake

1 dl soya

konbu tang ca 4×4 cm

1 dl bonito flakes

Instruktion

Hæl saken i en gryde og kog den op så alkoholen forsvinder, tilsæt mirin og soya. derefter tilsættes konbu og bonito flakes, bonito flakes kan udlades hvis retten skal være vegetarisk, lad det simre i 5 minutter, tage det fra varmen og lad det køle ned, til sidst sies det hele og tang og bonito tages fra. blandingen kan opbevares på køl i en måned

Sådan laves retten

Kog de tørrede eller frosne udon nudler som anvist, vi har brugt frosne. køl dem ned strakt efter med kold vand. suppebasen fortyndes med koldt vand ca. 2 dele vand til 1 del suppe base alt efter smag. suppe basen serveres ved siden af i en lille skål. man kan tilsætte for eksempel wasabi og yuzu juice til basen alt efter smag.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *