Goma Dressing

Sådan laver du Goma dressing

Goma betyder sesam på Japansk , sesam bliver brugt rigtig meget i det japansk køkken både som olier eller som ristede frø , de fåes både som hvide og sorte, og denne super lækre Japanske dressing giver en nøddeagtig smag og er rigtig lækker til salater, eller som en dip til grønsagsstave

Det skal du bruge for at lave goma-dressing

  • 250 g sesamfrø
  • 1 dl soja
  • 1,5-2  spsk. riseddike
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1/2 dl mirin
  • saften ½ citron
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1dl neutral olie
  • lidt chilli efte smag
  • vand
  • salt

Sådan gør du:

  1. Rist sesamfrøene på en pande, indtil de begynder at ‘snakke’ og hoppe på panden. Lad dem riste, mens du vender dem rundt i nogle minutter, indtil de dufter kraftigt af sesam. du kan også købe ristende sesam.
  2. Blend dem med soja, eddike, hvidløg, chili, sirup, citronsaft og sesamolie, indtil saucen er tyk og cremet.
  3. Hæld vand i en tynd stråle, til konsistensen er som en cremet dressing. Husk, den skal være så tynd, at den kan hældes, men stadig så tyk at den hænger fast på en rå gulerod og ikke føles vandet.

 

(Visited 817 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *