Furikake

Furikake, et lækkert drys

Furikake er en kombination af sesamfrø, nori og andre krydderier. Det  bruges som topping på ris eller salater. Det er meget vanedannende, og det kan sågar spises som snack.

Det er slet ikke svært at lave Furikake. Her er en simpel grundopskrift på furikake, som jeg synes fungerer ganske godt. Hvis du ikke bryder dig om bonitoflager, kan du udelade dem. Jeg vil dog anbefale dig, at prøve at tilsætte dem til din furikake. Bonitoflagerne tilføjer en let røgsmag, der klæder blandingens øvrige smagsnoter. Denne grundopskrift på furikake kan varieres på utallige måder ved at tilsætte andre ingredienser – det er kun din fantasi, der sætter grænser!

Furikake klæder naturligvis dampende varme ris virkelig godt. Jeg er personligt også vild med at spise dem på popcorn, hårdkogte æg og i salater.

Hjemmelavet furikake

Ingredienser

  • 1/3 dl nori-ark, klippet i små stykker
  • 1/2 dl sesamfrø, hvide eller sorte
  • 1 dl løst pakket bonitoflager (japanske fiskeflager), opdelt i små stykker
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 tsk mirin
  • 2 eller 3 dråber ristet sesamolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Bland sesamfrø og bonitoflager sammen i en lille skål.
  3. Tilsæt herefter sojasauce og mirin. Rør indtil sesamblandingen er helt gennemvædet. Tilsæt nu nori, og rør til det er jævnt fordelt blandt de øvrige ingredienser.
  4. Spred blandingen i et jævnt lag på bagepapir.
  5. Sæt pladen i ovnen og lad den bage i 15-18 minutter, eller indtil blandingen er tør og let ristet. Hold øje, mens det bager for at sikre, at det ikke brænder på.
  6. Lad furikaken afkøle i ca. 2 timer, og overfør den herefter til en lufttæt beholder.
  7. Opbevar din furikake ved stuetemperatur – så kan det holde sig i op til 2-3 uger!
(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *