Sushi bowl/Chirashi sushi

Chirashi sushi/Sushi bowl

Chirashi sushi, er ikke sushi i den forstand, vi kender det i Danmark, men en risret, hvor risen marinades som til sushi og i blandes  med kogte grøntsager som gulerødder og svampe. Det er en ret som vinder frem i Danmark, på de lidt bedre sushi restauranter. Det er fint dele mad hvor risene står midt på bordet og man tager ris over på et stykke nori.

Der kan i japan købes færdig blandinger, som bruges til denne ret, hvor der allerede er marinerede svampe, grøntsager og tofu, det blandes ned i de marinerede ris.

Risene toppes ofte med med rå eller stegt fisk, rejer, muslinger og  grøntsager. Både fisk og grønsager skæres fint ud og det anrettes over risene. Så skålen bliver lækker at se på. Det laves ofte i japan som gæstemad, så vælger man et fad eller eller en hangiri, hvor chirashi sushi anrettes i. Retten servers med kvarte stykker nori .Det er kun fantasien som sætter grænsen for toppingen.

Sådan gør du .

Kog risende som du vil lave sushi ris, se følgende link Kogning af sushiris

Når risene er marinerede, blandes de enten med en færdiglavet japansk grøntsagsmix, eller med fint skårne grønsager og hakkede marinere svampe. Pynt skålen eller fadet med fisk, skaldyr, grillede ål eller dine ynglingsgrønsager. vi har lavet en skål med pillede edamame bønner.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *