Hvad er misosuppe?

Misosuppe. Du har sikkert prøvet misosuppe mindst én gang, hvis du har besøgt japanske restauranter.  I Japan serveres der altid misosuppe samtidig med der serveres dampet ris.

Det der misosuppe

De fleste japanske måltider serveres med en skål dampet ris og en traditionel japansk suppe kaldet misosuppe (味噌汁).  Misosuppe indtages næsten dagligt i Japan. Der tilsættes forskellige  ingredienser til misosuppen afhængig af region, årstid og personlige præferencer. Misosuppe serveres ofte sammen med sushi eller sashimi på japanske restauranter.

Misosuppe består af kun 3 komponenter: dashi, miso (sojabønnepasta) og tilbehør.

Hvad er dashi?

Dashi er japansk suppe base, og det er en grundingrediens i mange japanske retter.  Misosuppe er ikke misosuppe uden dashi  – det er den vigtigste del af suppen!

Der er flere typer af dashi, du kan vælge imellem, når du laver misosuppe. Hvis du er vegetar eller veganer, kan du bruge kombu dashi. Ellers kan du bruge (Awase) Dashi med kombu (tørret tang) og katsuobushi (tørret & røget bugstribet tun barberet i tynde flager).  Nogle folk foretrækker at lave misosuppe med Iriko Dashi (ansjosbaseret dashi).

Og husk, aldrig kog misosuppen, når miso er tilføjet – det mister både smag og aroma.

Forskellige ingredienser:

Jeg går ud fra, at de fleste har prøvet tofumisosuppe på japanske restauranter I Japan får man misosuppe hver dag, så det bliver ofte lavet med forskellige ingredienser.

Rodfrugter skal koge lang tid for at blive møre, derfor tilføres de dashien inden kogning og simrer med suppen. Derefter tilføres de øvrige ingredienser –

forårsløg, mitsuba (japanske urter), hydreret wakame tang, og yuzu er tilføjet lige før servering, da de ikke behøver at blive kogt.

Ingredienser, der tilsættes før kogningen af dashi

  • Daikon/kinaradisse
  • Løg
  • Inarizushi
  • Kartoffel
  • Majroe
  • Gulerod
  • Manila muslinger

Ingredienser, der tilsættes efter DASHI koger

  • Kål
  • Bønne spirer
  • Aubergine
  • Okra
  • Spinat
  • Shimeji svampe
  • Maitake svampe
  • Aubergine svampe
  • Shiitake svampe
  • Aburaage (friturestegt tofu pose)
  • Tofu (Silken eller mellemstore)
  • Yuba (soja oste)
  • Wakame Tang
  • forårsløg
  • porrer

Se opskriften på miso suppe på næste indlæg Sådan laves miso suppe

(Visited 326 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *