Japansk te

Teens historie

Te har været drukket i Japan siden det niende århundrede. Et gammelt japansk dokument beskriver, at en præst ved navn Saicho i år 805 bringer, den første te til Japan fra Kina. derfor findes der et utalt af variationer af te i Japan, og et ved et hvert måltid servers med te.

Teen var i Japan i lange perioder forbeholdt munkene, overklassen, samuraierne og de ”betydningsfulde”. Teen blev benyttet som et stimulans, under meditation i de zenbuddhistiske templer (matcha-te skærper koncentrationsevnen), hvilket stadig er tilfældet i templerne den dag i dag. Teen blev også serveret i de finere hjem og samuraierne brugte teen som udrensende middel.

I Japan har man gjort det at brygge te til en kunstart, som kræver mange års øvelse og uddannelse. Det er en meget smuk og æstetisk oplevelse. Man kan i Danmark blandt andet opleve det på Sakura festivalen i København. Den afholdes den 28-29 april på Langelinie, festivalen er en hyldest til foråret, hvor de Japanske kirsebærtræer blomstre. se linket https://sakurafestival.dk

Te i Japan

Japans te i danmark er mest kendt som grøn te, den grønne pulveriserede te som bruges nydes både koldt og varmt. Det er en lidt bitter te, men der findes mange andre te som er rigtig lækre. Jeg vil på de følgende sider gennem gå de andre typer. Shecha sencha, Genmaicha germaicha, Houjicha Houjicha selvfølgelig matcha Matcha  hvordan de fremstilles, brygges og deres smag.

Bland nogle at de mere specielle te typer, kan nævnes en rød bønne te som er brygget på hele bønner og som giver en smuk rødlig te med en nødedagtig smag. Te brygget på rødder eller te kun på ristet ris. De kan købes i special butikker.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *