Houjicha

Hvad er Houjicha

Houjicha (ほうじ茶 eller 焙じ茶, ristet te)har en rød/ brune farve og en ristet duft. Det er meget populært i Kyoto, stedet hvor processen blev opfundet i 1920 ‘ erne.

At dømme ud fra farven ligner det en almindelig sort te men houjicha er ikke-oxideret (i modsætning til sort te) og den er lavet af  japanske grøn te blade,

Hvordan skal houjicha lavet?

Houjicha er for det meste lavet med Bancha, selv om det også kan laves med Sencha og Kukicha  Den grundlæggende proces består i ristning af de løse blade på omkring 200 grader Celcius, efterfulgt af en hurtig afkøling.

Denne proces sænker katekin og koffeinindholdet af bladene. Hvorfor er dette vigtigt? Fordi de katekin er den vigtigste kilde til syrlighed og koffein en vigtig kilde til bitterhed i te. Houjicha er en mild te, der er let at drikke og der har meget lidt koffein. Det er derfor japanske børn og ældre ynder houjicha te.

Hvordan brygges houjicha

Houjicha brygges på samme måde som Bancha og Genmaicha. Denne metode er lettest, fordi kogende vand tilsættes direkte til de løse teblade og brygning tid er meget kort.

Mål 3 til 4 gram (3/4 til 1 tsk) pr. kop, og placere den i den japanske tekande (kyusu急須). Brug 120ml kogende vand pr. kop, hæld det i tekanden så skal du lukke låget og vente 30 sekunder. derefter servers teen.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *