Genmaicha

Genmaicha (玄米茶, Brown Rice Tea)

En forunderlig og vanedannende grøn te tilsat poppede ris.Denne blanding afbalancerer syrligheden af grøn te med den nødedagtig smag af ristende ris. Teen gør sig exceptionel godt til mad, f.eks. sushi.

Hvordan er Genmaicha lavet?

Genmaicha er traditionelt lavet med Bancha. Men i dag markedet tilbyder en masse muligheder, såsom Sencha Genmaicha (煎茶玄米茶, fremstillet medSencha), houji Genmaicha (ほうじ玄米茶, lavet med houjicha),

Den ristede ris, kaldet genmai (玄米), er generelt blandet med grøn te i en del af 1: 1, selvom dette forhold kan ændre sig afhængigt af producenten. Genmai er også ordet for “brune ris” på japansk, men de fleste af de ristede ris er faktisk lavet med hvide ris..

Hvorfor bruge hvide ris i stedet for brune ris? Tilsyneladende dufter brune ris er ikke så meget når de ristes og det bliver meget mørkere end ristede hvide ris.

Den traditionelle måde at lave Genmaicha er ved hjælp af Mochi ris (もち米, mochigome). Genmaicha med 100% Mochi ris har den højeste kvalitet. Genmaicha er også lavet med fælles japansk ris, uruchimai (うるち米). Nogle gange anvendes en blanding af begge typer

Historie Genmaicha

En forklaring på oprindelsen af Genmaicha er at det startede da en mand i Kyoto faldt hans kagami Mochi (en Mochi ris kage bruges som dekoration til det japanske nytår) og ikke ønsker det at det gik  gå til spilde, så han tog nogle små stykker og drak dem med grøn te.

En anden mulig oprindelse for Genmaicha kan have været fra Korea, da koreanerne har drukket en te af ristede brune ris i lang tid. ideen om at tilføje ristede ris blev populær hos de almindelige mennesker, da det sænkede prisen på te. Det er derfor Bancha (som er billigere end Sencha) er traditionelt bruges til at gøre Genmaicha.

Sådan brygger du Genmaicha

Genmaicha anses for at være en hverdags te, sammen med Bancha og houjicha. Derfor bruges der en høj temperatur til brygningen i modsætning til høj kvalitet te som gyokuro.

Brug 3 til 4 gram Genmaicha pr kop og tilføje teen til din kyusu (japansk te pot). Hæld 120ml af kogende vand pr kop i sien, og lad trække i 30 sekunder.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *